Çözümlerimiz

Hırsız Alarm Sistemleri

Bir bina, bir ev veya okul gibi yerleşim yerlerine saldırı tespiti için tasarlanmış bir sistemdir. Güvenlik alarmları, hırsızlık veya mülk hasarına karşı korunmanın yanı sıra davetsiz misafirlere karşı kişisel koruma için konut, ticari, endüstriyel ve askeri mülklerde kullanılır . En temel alarm sistemi, davetsiz misafirleri tespit etmek için bir veya birden fazla sensör ve izinsiz girişi belirtmek için bir uyarı cihazından oluşur. Bununla birlikte, tipik bir hırsız alarm sistemi aşağıdaki bileşenleri kullanır. Alarm Kontrol Paneli : Sistemin beynini oluşturan bu panel, bağlanan sensör ogkiruişrl,e drienvi reye alma / devre dışı bırakma durumunu izler ve izinsiz girişleri bildirir. Modern bir sistemde, bu panel tipik olarak bir elektrik kaynağı ve akü ile birlikte metal bir muhafaza içindeki bir veya daha fazla elektronik devre kartından oluşur. Sensörler : İzinsiz girişleri algılayan cihazlardır. Örneğin;Hareket dedektörü (PIR), ckıarmılm a dedektörü ve darbe sensörü gibi. Sensörler, korunan alanın çevresine, içine veya her ikisine birden yerleştirilebilir. Sensörler, kapıları ve pencereleri açılmak üzere izlemek veya boş iç mekanları hareketler, ses, titreşim veya diğer rahatsızlıklar için izlemek gibi çeşitli yöntemlerle davetsiz misafirleri tespit edebilir. Uyarı cihazları : Bu cihazlar bir alarm durumunu sesli ve görsel olarak gösterir. En yoalayrgaıkn kullanılan, sirenler ve/veya yanıp sönen ışıklardır. Uyarı cihazları, insanları izinsiz giriş konusunda uyarmak ve potansiyel olarak hırsızları korkutmak gibi iki amaca hizmet edecek şekilde kullanılırlar. Bu cihazlar aynı zamanda bina sakinlerini yangın veya duman durumuna karşı uyarmak için de kullanılabilir. Tuş takımları : Sistemi kontrol etmek amacıyla genellikle duvara monte edilen küçük cihazlardır.Örneğin; Sistemi kurmak veya devre dışı bırakmak gibi. Zaten sistem ile kullanıcı arasındaki tek arayüz budur. Düğmelere ek olarak, tuş takımlarında tipik olarak gösterge ışıkları, küçük bir LCD ekran veya her ikisi de bulunur. Ara bağlantılar : Tüm sensör ve uyarı cihazları kontrol ünitesine d oğrudan kablo ile kvaeybalo suz olarak bağlanabilir. Genelde kablosuz sistemler, inşaat veya tadilat süreci bitmiş, kablolamaya müsait olmayan mekanlarda tercih edilir. Sistemin kendisine ek olarak, güvenlik alarmları genellikle bir izleme hizmeti ile birleştirilir. Bir alarm durumunda, tesisin kontrol ünitesi bir merkezi izleme istasyonuyla iletişim kurar. İstasyondaki operatörler sinyali görür ve mülk sahipleriyle iletişime geçer, polise haber vermek veya özel güvenlik güçlerini göndermek gibi uygun önlemleri alır. Bu tür sinyaller, özel alarm devreleri, telefon hatları, GSM modülleri veya internet aracılığıyla iletilebilir. Türkiye’ de alarm izleme merkezi uygulamaları 2001 yılında çıkarılan bir kanun ile hayatımıza girmiştir.

Analog HD Kamera Sistemleri

Analog HD kamera sistemi, eski nesil analog kamera sistemi alt yapısını kullanarak koaksiyel kablo üzerinden HD kalitesinde görüntü alınan bir sistemdir. Değiştirilen kameralarla birlikte kayıt cihazınında değiştirilmesi gerekmektedir. Mevcut alt yapının kullanılması HD sisteme geçişte bir avantaj yarattığından sıkça kullanılan bir sistem türüdür. Aslında analog sistem ile IP megapiksel kamera sistemi arasında bir geçiş türüdür. HD kamera sisteminde 720p (1 megapiksel) ve 1080p (2 megapiksel) çözünürlüğünde görüntüler elde edilebilmektedir. Bu nedenle küçük ve orta ölçekli işletmelerde tercih edilebilir. Bu sistemin diğer bir farkı da elde edilen HD kalitesindeki görüntülerin 200-500 metre gibi mesafelere iletilebilmesidir. Günümüzde kamera üreticilerinin kullandıkları, AHD(HD-SDI), HD-TVI ve HDCVI gibi teknolojiler bulunmaktadır. Sonuçta hepsi HD görüntü kalitesi sunsa da birbirlerinden farklılıklar göstermektedirler.

IP Kamera Sistemleri

IP kameralar CCD ya da CMOS sensör üzerinden sağladığı analog sinyali üzerlerindeki tümleşik DVS (Digital Video Server) ile işleyip sayısala çevirerek Ethernet bağlantı noktasından yayın yapabilen kameralardır. Yaygın olarak geleneksel Kapalı Devre Kamera Sistemlerinde olduğu gibi güvenlik amaçlı gözetim ve video kaydı tutmak amacıyla kullanılırlar. Bununla birlikte sadece gözetim ya da personel takibi amacıyla da tercih edilmektedirler. IP kameralar ile alınan video kaydı, bir yazılım yardımıyla bilgisayar ortamında saklanabileceği gibi, NVR (Network Video Recorder) üzerinde de saklanabilir. Endüstriyel kullanım için üretilen ve Gigabit(1000mbit/s) Ethernet bağlantı noktasına sahip türevleri de bulunmaktadır. Teknolojinin gelişimiyle birlikte çözünürlükleri de artan IP kameraların günümüzde 1, 2, 3, 5, 11, 16 ve hatta 29 megapiksel çözünürlüğe sahip çeşitleri bulunmaktadır. IP kameralara internet ve network ağından erişildiğinden kablolu vaya kablosuz bir yapının kurulması gayet kolay ve sağlıklıdır. Analog sistemler gibi her kameradan ayrı ayrı merkeze kablo çekilmesine gerek duyulmaz. Bölgesel olarak ağ anahtarları (switch) yardımıyla birleştirilip tek bir kablo ile merkeze iletilebilir. PoE (Power Over Ethernet) özelliği ile kullanılan data kablosu üzerinden kameranın enerjisi iletilir. Hatta kamera üzerindeki mikrofon ve hoparlöre ile aynı kablo üzerinden ses iletişimi sağlanır. Bu tip kameralara kolayca bilgisayarınızdan veya telefonunuzdan kayıt ünitesi (NVR) olmadan bile erişim sağlayabilirsiniz. Esnek bir yapıya sahip olduğundan IP kamera sistemlerinde, sistemin genişletilmesi ve yapılan konfigürasyonların değiştirilmesi daha rahattır.Bu nedenle günümüzde küçük büyük tüm projelerde ve şehir izleme sistemlerinde tercih sebebidir.

Turnike Sistemleri

Elektronik Güvenlik Sistemlerinin bir parçası olan Turnike Geçiş Sistemleri giriş ve çıkışların güvenlik altında tutulması ve yetkisiz kişilerin giriş ve çıkışlarının önüne geçilmesi için düzenlenen özel geçiş sistemi cihazlarıdır. Turnike sistemleri tüm geçiş kontrol sistemleri ile entegre edilebilir. Bunlar kartlı geçiş, parmak izi, yüz tanıma veya manuel olarakta kumanda edilebilir. Kullanılacak mekan ve kullanım amacına göre farklı çözümlerin seçilmesi mümkün olmaktadır. Örneğin stadyum gibi bölgelerde boy tipi turnike tercih edilirken, okul yada bir kamu kurumu girişinde bel tipi turnikeler tercih edilebilir.

Akıllı Yapay Zeka Kamera Sistemleri

IP kameranın programlanabilen bir çeşididir. Çalışma prensibi aynıdır. Standart bir Kapalı Devre Kamera Sisteminde mal ve kişi varlıklarını korumak için yüzlerce hatta binlerce kameradan oluşan bir sistem kullanan işletmeler, görüntülerin manuel olarak incelenmesi neredeyse imkansız olduğundan, güvenlik tehditlerine açık hale gelirler. Ancak güvenlik söz konusu olduğunda bu teknoloji, yüzlerce hatta binlerce kameradan ve kontrol odası cihazlarından oluşan bir sistemin çeşitli tehditleri eş zamanlı ve otomatik olarak algılayarak güvenlik ekiplerine kişi ve malların korunmasına yönelik tedbirleri anında alabilme imkanı verir.

Peki bu sistem nasıl çalışır ?

Yapay zeka sistemleri zamanla daha da akıllı hale gelmekte, olası tehditlere ilişkin bir veri tabanı oluşturarak olaylara bu doğrultuda tepki verebilmektedir. Böylelikle ‘kendi kendine düşünebilen’ bir sisteme dönüşerek ekiplerin kameralara takılan şüpheli olay ya da kişiler hakkında uyarılmasını sağlar.

Yapay zeka teknolojileri, farklı türden güvenlik olayları ve tehditlerini ayırt edebilen Derin Öğrenmeye dayalı gelişmiş algoritmalardan faydalanmaktadır.

  • Yüz tanıma Güvenlik görevlilerin şüphelileri tespit edebilmesine yardımcı olurken ticari ekiplere de VIP müşterilerin anında tanınması konusunda destek olur.
  • Araç tespit Araç plaka numaralarının, farklı araç türlerinin (marka ve modele göre) tespit edilmesinde ya da kısıtlı erişim alanlarına izin araç girişi olduğunda uyarı gönderilmesinde kullanılabilir.
  • Çevre koruma işletmelere, kişi ve araçları diğer hareketli nesnelerden ayırt etme imkanı verir ve yanlış alarm riskini en aza indirir.
  • İş zekası kişi sayma, kuyruk tespit ve ısı haritası teknolojilerini içerir. Bu sayede işletmeler, veri raporlarından faydalanarak faaliyet süreçlerinin verimini arttırabilir.

Termal Kamera Sistemleri

Güvenlik İçin :Termal kameralar, karanlık sahnelerde görsel bir kameradan daha iyi performans gösterir ve zifiri karanlık alanlardan güneşli bir otoparka kadar 7/24 gözetimde insanları ve nesneleri tespit etmek için harika bir araçtır. Termal kameralar, her zaman herhangi bir nesneden, araçtan veya kişiden yayılan ısıya dayalı görüntüler oluşturur. Termal kamera, gölgeler, arka ışık, karanlık ve hatta kamufle edilmiş nesneler gibi ışık koşullarıyla ilgili sorunlara daha az duyarlıdır; ve operatörlerin şüpheli etkinlikleri algılamasına ve harekete geçmesine olanak tanıyan görüntüler sunar. Bu sebeple özellikle büyük ölçekli çevre ve saha güvenlik projelerinde tercih edilmektedir.

Sağlık İçin : Belirli koşullar altında bazı termal kameralar hassas sıcaklık ölçüm yapabilmektedirler.Son zamanlarda tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sebebiyle birçok kurum ve kuruluşun ana girişlerinde termal kamera kullanılmıştır. İnsanları rahatsız etmeden seri ve doğru bir şekilde vücut sıcaklığını ölçerek tedbir anlamında bizlere hizmet etmektedirler.

Tedbir İçin :

Termal kameralar günümüzde güvenlik ve sağlık dışında endüstri ve bina inşasında da kullanılmaktadır. Bina teşhisi, izolasyonların ve yapı kusurlarının analizi, kaçak tespiti, yerden ısıtmanın seyri, elektriksel ve mekanik servis, yerden ısıtmaların kontrolü veya kaçak tespiti, evre kartı geliştirmede ve ayrıca test ve deney düzeneklerinde, bir sıcaklık farkının görsel olarak gösterilmesi gerektiğinde sıcaklık seyrinin kaydedilmesi gibi uygulamalarda aktif olarak kullanılmaktadır.

Araç Kamera Sistemleri

Yapı ve mantık anlamında diğer kamera sistemlerinden çok büyük bir farkları yoktur.Bu sistemlerin de Analog, HD ve IP yapıda olanları vardır. Sadece sistemde kullanılan kamera, kablo ve kayıt cihazları taşıtlarda kullanılacak tipte tasarlanmıştır. En önemli faktör mobil kayıt cihazlarının sarsıntıya dayanıklı bir yapıda olması ve içerisinde kullanılan harddiskin SSD yapıda olmasıdır. Günümüzde bazı uygulamalarda yapılan yanlış ise ev ve iş yerlerinde kullanılan kayıt cihazlarının araçlarda kullanılmasıdır. Sizler kullanıcı olarak buna özellikle dikkat etmelisiniz.

Gelişen teknoloji sayesinde mobil kayıt cihazlarında dahili SIM kart modülü vasıtası ile araçları canlı olarak internet üzerinden izleyebilirsiniz. Hatta GPS modülü olan modellerde aracın konumunu dahi görebilirsiniz.

Konvansiyonel Sistemler

Küçük ve orta ölçekli projelerde kullanılan konvansiyonel yangın algılama ve alarm sistemleri, yangının kaynağını bölgesel olarak bildirebilmektedir. Yani 4 katlı ve her katta 5 odası olan küçük bir otel düşünün. Bu sistemde oda bazlı değil de kat bazında yangın ihbarı alabilirsiniz.

Optik duman dedektörleri, ışın tipi duman dedektörleri, sıcaklık ve multisensör dedektörler yangın meydana geldiğinde hızlı ve etkin bir şekilde algılama yapabilmektedir. Konvansiyonel doğalgaz ve LPG dedektörleri ortamda meydana gelen gaz kaçağını algılayarak olası bir tehlikenin önüne geçebilmektedir. Ayrıca yangın alarm butonu ile ortamdaki kişiler yangın alarm sistemini manuel olarak tetikleyebilmektedir. Hava şartlarına dayanıklı modelleri de mevcut olan konvansiyonel siren, flaşör ve flaşörlü sirenler, yangın durumunda binadaki kişileri sesli ve görsel olarak uyarabilmektedir.

Adresli Sistemler

Büyük ve orta ölçekli projeler ile akıllı binalarda sıklıkla kullanılan akıllı adresli yangın algılama ve alarm sistemleri, yangının nerede çıktığını noktasal olarak bildirebilmektedir. Yani 1200 odalı büyük bir otel düşünün. Bu sistemde her duman dedektörü oda numarasına göre veya bulunduğu bölgeye göre adreslendirilir. Böylece yangın ihbarı geldiğinde zaman kaybı olmadan o bölge kontrol edilir.

Optik duman dedektörleri, ışın tipi duman dedektörleri, sıcaklık ve multisensör dedektörler yangını hızlı ve etkin bir şekilde algılayabilmektedir. Adresli doğalgaz ve LPG dedektörleri mahalde meydana gelen gaz kaçağını algılayarak olası bir tehlikenin önüne geçebilmektedir. Ayrıca ortamdaki kişiler yangın alarm butonu ile yangın alarm sistemini manuel olarak tetikleyebilmektedir. Hava şartlarına dayanıklı modelleri de mevcut olan siren, flaşör ve flaşörlü sirenler, yangın durumunda binadaki kişileri sesli ve görsel olarak uyarabilmektedir.

Akıllı adresli yangın alarm panelinin kontrolünde yürütülen yangın otomasyonları ile binadaki kişilerin güvenli bir şekilde tahliyesi, yangının söndürülmesi vb. işlemler yapılabilmektedir. Supervisor grafiksel izleme ve kontrol yazılımı ile akıllı adresli yangın algılama ve alarm sistemleri mesafe kısıtlaması olmadan yönetilebilmektedir.

Kartlı Geçiş Sistemleri

Kart ve kart okuyucularla tasarlanan sistemler, kart sahibinin tanınmasına olanak verirken, kişi ile ilgili bilgileri merkeze raporlar. Kullanıcılar, kendilerine özel hazırlanmış kartları ilgili alana okuttuğunda kimlik bilgileri sistem paneline taşınır. Panel gelen bilgileri önceden tanımlanmış yetkiler ile karşılaştırarak kullanıcıların geçiş yetki seviyelerine göre giriş-çıkışlarına izin verilir.

Kart ve okuyucular sadece kapı geçişlerinde değil aynı zamanda bilgisayar, yazıcı gibi farklı cihazların erişiminde de kullanılabilir.Bu sayede kişi, departman bazında aylık kullanım alışkanlıkları raporlanabilir ve yönetilebilir. Benzer şekilde giriş çıkış için kullanılan bir kart farklı cihazlardaki USB okuyucularla birlikte kullanıldığında ek güvenlik sağlar.

Yüz Tanıma Sistemleri

Yüz tanıma sistemleri ile geçiş kontrol ve personel devam takip uygulamaları çok daha güvenli şekilde yapılabilmektedir. Yüksek doğrulama oranı, düşük hata payı , hızlı tanımlama algoritması ve temassız hijyenik kullanımı ile yüz tanıma sistemleri son yıllarda parmak izi, el damar gibi diğer biyometrik sistemler arasında öne plana çıkmıştır.

Yüz tanıma terminallerinde isteğe bağlı olarak parmak izi okuyucu ve kart okuyucu fonksiyonlarını da içeren ürünler ile çoklu tanımlama imkanı sağlanarak yüksek geçiş güvenliği ile kesintisiz geçiş kontrol sistemleri oluşturulabilmektedir. Yüz tanıma terminalleri ile bel tipi turnike, boy turnike, vip turnike kontrolü, araç bariyer kontrolü, elektrikli kapı açma, zil çaldırma, ışıklı uyarı gibi çeşitli mekanik çözümler oluşturabilirsiniz.

HGS Sistemleri

HGS yani hızlı geçiş sistemi günümüzde otoyol dışında otopark girişlerinde de yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu sistemde aracınızın camına yapıştıracağınız ince RFID HGS etiketi ile zaman kaybetmeden, beklemeden sitenize, iş yerinize hızlıca giriş ve çıkış yapabilirsiniz. Kumanda kullanımı ve kart okutma gereksinimi olmaz. Binlerce aracı sistemden kolayca kontrol edebilir, giriş çıkış saatleri, içerde kalma süresi, plaka bazlı takip raporlarını alabilirsiniz. Hatta kara liste uygulaması ile girişleri engelleyebilirsiniz.

Bu sistem okuyucu anten, buna bağlı bir kontrol paneli, kontrol yazılımı ve araç etiketinden oluşmaktadır.

Plaka Tanıma Sistemleri

Kameralardan elde edilen araç görüntüsünün üzerinde plaka bölgesi tespit edilerek ve ayrıştırılarak, plaka üzerinde bulunan karakterlerin optik karakter tanıma (Görüntü İşleme) yöntemleri ile okunması işlemidir. Plaka tanıma sistemi otoyollarda kullanıldığı gibi otopark giriş çıkışlarında da kullanılmaktadır.

Otopark Plaka Tanıma:Otoparkınıza tam otomatik şekilde giriş yapmanız mümkündür. Tüm otopark giriş/çıkış noktaları kontrol altına alınır. Otoparka giriş ve çıkış yapan her aracın fotoğraf, plaka, giriş/çıkış zamanı, misafir araçların nereye, ne amaçla ve ne zaman ziyarete geldiği sistem tarafından kayıt altına alınarak yıl, ay, gün bazlı veritabanında saklanır ve gerektiği durumlarda çok ayrıntılı raporlar verilir. Raporlar yazıcıdan çıktı alınabilir ve resimli PDF, Word, Excel formatlarında arşivlenebilir. Otoparka girişini istemediğiniz yada giriş yapmak istediğinde uyarı (sesli, görsel) vermesini istediğiniz araç plakaları sisteme tanıtılabilir. Belirlediğiniz araçlar otoparkınızın giriş kapısına yaklaştığında sistem otomatik olarak uyarı verir.

Otoyol Plaka Tanıma:KGYS (MOBESE) projelerinde kullanılmaktadır. Emniyet teşkilatının ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen sistem çalıntı ve aranan araçların yakalanmasına olanak sağlamaktadır. Otoyol uygulaması karayolunda seyir halinde bulunan araçların Plakalarının tanımlanmasına yönelik geliştirilen bir yazılımdır. Sistem karayolları şeritlerine yerleştirilen kameralar sayesinde alınan görüntüler üzerinde tanımlama yapmaktadır. Tanımlanan araç plakaları veri tabanına kayıt edilmekte ve sorgulanabilmektedir. Aranan araç sorgulamaları Emniyet Genel Müdürlüğü web servisinden veya local veri tabanından olmaktadır. Sorgulanan araç plaklarına ait olası bir ihbar durumunda, sistem sesli ve görsel bir biçimde uyarı vermektedir. Sistem yerleşim yerlerine giriş çıkış yapan araçların kontrolünü, trafik yoğunluğunu, trafik akışını sağlamak ve denetlemek için özel olarak tasarlanmıştır. Uygulama sayesinde şehre giren çıkan araç sayısı, saatler arası yoğunluk tespiti yapılmasını sağlar.

Network İnterkom Sistemleri

İlk bakışta klasik apartman tipi görüntülü diafon sistemleriyle karıştırılsalarda yapı itibari ile çok farklı sistemlerdir. Sonuçta görüntülü ve sesli iletişim için kullanılan IP interkom sistemi network kablosu üzerinden çalışmaktadır. Bu yapısı sayesinde oldukça esnek ve kararlı bir sistemdir.

IP interkom sistemi kullanıldığı markanın diğer ürünleri ile, yani kamera sistemi ile birlikte çalışabilmektedir. Konutunuzdaki ekran üzerinden istenilirse mevcut kamera sisteminizdeki kameralara da ulaşabilirsiniz. Hatta villa tipi uygulamalarda siz evde olmasanız dahi kapınız çaldığında cep telefonunuzdan kapıdaki insan ile görüşebilirsiniz.

Sosyal Medyada Bizleri Takip Edin!